Telenor – Internett og TV-signal

t-weAlle leiligheter er utstyrt med en TV dekoder, et modem og en trådløs router. Dette tilhører seksjonen og skal alltid følge leiligheten ved salg eller utleie. Dersom dette ikke er i leiligheten må du kontakte Telenor og bekoste dette selv.
Pr. 01.01.2018 har alle leiligheter inkl. i sine felleskostnader internetthastighet 50mb/10mb og en T-We boks med godt utvalg av kanaler og opptaksfunksjon. Ønsker du å oppgradere internetthastighet eller kanalpakke må du selv betale dette i tillegg til felleskostnadene. Har du nettopp flyttet inn i leiligheten er det viktig at du melder inn navn, epost og mobilnummer til Telenor.

Kontaktinfo: 81555520@telenor.com eller telefon 81 55 55 20

Endring av beboere

Dersom det flytter inn/ut personer av din leilighet skal dette meldes til styret. Dette gjelder også utleieleilighetene. Styret må ha kontroll på hvem som bor i de forskjellige leilighetene. Send inn fullt navn, e-post og mobilnummer på alle beboere.

Gjesteparkering

Gjesteparkering på fellesområdet i Lunden Hageby er kun for gjester og ikke for bruk av beboere. Alle leiligheter har fått tildelt to gjesteparkeringskort. Dersom du har gjester som benytter parkeringen skal et slikt kort ligge synlig i frontruten på bilen som står parkert. Maks parkeringstid for gjester er 72 timer. Parkeringen kontrolleres jevnlig av UniPark. De utsteder også bøter for feilparkerte biler.
Les fullstendig informasjon i dette dokumentet: Info om gjesteparkering

Kjøring og parkering på indre vei i Lunden Hageby

Kjøring på indre vei i Lunden Hageby (innenfor bommen) kontrolleres på lik linje som gjesteparkeringen. Kontrollavgift ilegges ved overtredelse av reglene.
Fullstendig regelverk for ferdsel på indre vei i Lunden Hageby

Bom

Bommen kan åpnes med innkast av mynt- 20 kroner, pr passering ved innkjøring. Bommen åpner automatisk ved utkjøring.

Bodnøkkel, nøkkelbrikke og postkasseskilt, garasjeportåpner etc.

Dersom man trenger nøkkel til fellesboder, nøkkelbrikke til ytterdør, garasjeportåpner, navn på ringeklokke og skilt til postkassen kontakter man styret. På oppslagstavlen i inngangen ligger det blankett man fyller ut for bestilling av dette, disse legges så i postkassen til styret i hallen og deretter tar styret kontakt med deg for utlevering. Bestilling av nøkler/portåpner koster penger. Faktura blir sendt fra Oslo Regnskap (samme firma som fakturerer felleskostnader)

Dører og vinduer

Leverandør av vinduer: Norgesvinduet Bjørlo AS.
Leverandør for dører: Skallevold Trevaresalg A/S
Låser og vridere til vinduer og glassdører: Habo.

Ytterdører, porter og heis

Ta hensyn og ivareta boområdet vårt for minst mulig hærverk og reparasjonskostnader. Husk at disse kostnadene må dekkes av alle sameierne, eller den seksjonseier som har forårsaket skaden eller feilen.  Les mer om hvordan du best tar vare på dører, porter og heis i bygget, særlig om du er på flyttefot.

Porttelefon

Porttelefonen er seriekoblet. Det er to kabler koblet i enhetene i leilighetene. Den ene er kabel inn og den andre kabel ut, som tillater at neste leilighet i rekken som er tilkoblet samme serien får signal inn, osv. Det er derfor viktig at du ikke kobler fra enheten når du pusser opp eller lignende. Da kutter du signalet til naboene.

Felleskostnader

Faktureres av Oslo Regnskap. E-faktura er mulig, aktiver gjerne dette i nettbanken. Kontakt sameie@oslo-regnskap.no om du har spørsmål vedr. faktura.

Oppvarming, varmtvann

Varmtvann og oppvarming, via radiatorer, av Sameiets leiligheter skjer via fjernvarmeanlegg.

Skjermbilde 2020-11-26 kl. 19.04.46Fjernvarmen skrus av om våren når temperaturen på nattetid øker til min 5°C og vil bli skrudd på igjen om høsten når temperaturen på nattetid synker ned til minimum 5°C. Dette vil kun berøre varme fra radiatorer og ikke varmtvannet.

 

Varme og varmtvann / Lufting av radiatorer

Leilighetene varmes opp sentralt av ved hjelp av fjernvarme. Radiatorene i leilighetene må derfor luftes en gang i året. Les mer om radiatorene og hvordan du lufter dem.

Søppelsortering – levering av avfall

Sortering av søppel gjøres i blå (plast), grønne (matavfall) og vanlige handleposer (restavfall). De blå og grønne posene henter du gratis på dagligvarebutikker. Slik sorterer du. Merk at det er kun lov å kaste disse tre posene i søppeldunkene våre. Papp/papir og kartong brettes sammen og kastes i egen avfallsdunk.
matavfallplast

       papp3.              restavfall
Løse gjenstander eller store søppelsekker skal ikke kastes i søppeldunkene, men leveres til nærmeste gjenbruksstasjon. 
Haraldrud Gjenbruksstasjon ligger i Brobekkveien 87 og er kun en kort kjøretur unna.

rotte

Matavfall eller brødsmuler må ikke brukes til å mate fugler eller andre dyr med i fellesområder.
Dette øker sannsynligheten for forekomst av rotter og andre skadedyr.

Ladestasjon i garasjeanlegg

Det er mulig å installere ladestasjon for El-bil på din parkeringsplass i kjelleren. Ta da først kontakt med styret før du går i gang.

Styret skal elbilladervarsles i slike tilfeller med hensyn til kontroll og godkjenning samt belastning på sameiets strøm nett.  Styret skal godkjenne valg av elektriker. Ladestasjon skal kobles til egen strømmåler.

Oppbevaring av gjenstander i fellesområder

I alle våre fellesområder (gang, inngangsparti, trapperom, garasjekjeller etc) er det ikke lov å oppbevare noe som helst. Hensatte ting kan bli kastet uten forvarsel. Kun dørmatte er lov å ha utenfor sin egen inngangsdør.

Oppbevaring av dekk i felles garasjeanlegg

I garasjekjeller er det i følge Husordensreglene § 4.6 Garasjeanlegg kun tillatt å oppbevare dekk og evt. sykkel hengende på dekkstativ montert på vegg som illustrert nedenfor.

Veggstativ garasje
Veggstativ for dekk må være av en type som er godkjent av styret og montering er utført av fagkyndige.

Vår valgte leverandør for godkjente veggstativ er dekkstativ.no.
Kontaktperson: Eivind Berg
E-post: eb@dekkstativ.no
Mobil: 903 32 570

Å oppbevare dekk på gulvet vil øke sjansen for spredning og helsefare ved eventuell brann og er derfor ikke tillatt. Generell oppbevaring av utstyr, materiell, sykler eller lignende er strengt forbudt. Opprydding vil finne sted uten varsel på eiers/beboers regning.

Oppbevaring av sykler i sykkelbod

Vi har tre sykkelboder som tilhører Lunden 20. To ved hovedinngang; en på hver side av ytterdør og en bod bak Lunden 40. Syklene skal alltid henges opp på veggoppheng som illustrert nedenfor.

Sykkeloppheng

Oppbevaring av sykler i sykkelboden er på eget ansvar og syklene bør derfor alltid låses inne i boden. Det er viktig at alle brukere av sykkelboden følger anvisning for oppbevaring av sykler og holder orden i bodene.

  • Husk alltid å låse døren etter deg
  • Slukk lyset etter deg
  • Sykkelbodene skal holdes rent og fritt for alt av avfall o.l.

Bruker du ikke sykkelen din? Selg den eller gi den bort på finn.no eller kast den på nærmeste gjenbruksstasjon.

Sikkerhet i våre fellesområder

Husk å låse døra til bodene og forsikre deg om at ytterdør og garasjeport går igjen når du forlater bygget. Ikke slipp inn personer i bygget uten at du kjenner dem eller vet hvor de skal. Det er ikke verre enn å spørre dem. Garasjen og hovedinngangen er videoovervåket. Vårt overvåkningsanlegg ble oppgradert i 2017 og holder en høy standard.
Kontakt styret om du har behov for å se på opptak.

Nødnummer

nødplakat

Møteplass ved brann

Ved brann skal beboere i Lunden 20 evakuere ut til møteplass ved søppelbodene/gjesteparkeringen. Møteplassen er nå markert med skilter.

Skjermbilde 2021-01-22 kl. 20.28.58

Maling av fasade

Fargekoder

Produktnavn: Drywood Husmaling
Normal lysegrå (Tåkedis): 9930/S3000-N
Lysegrå for dører og vinduer (Tåkedis): 9930/S3000-N (Drywood D/V)
Mørkegrå (Stengrå): 0764/6502-G
Brun (Espresso): 2020/S7020-Y70R
Gul (Staverngul 152): NCS 3252-Y26R

Markiser

Det er viktig at markiser som settes opp i sameiet er av samme type. Vi anbefaler firmaet SESONS (en del av Nerligruppen) til markisene våre. Markiseduken du må bruke heter: Sandatex 116/15Beboere i sameiet har tidligere fått rabatt på 45% på selve markisen.

Kontaktinfo:
Lasse Thorsen
SESONS, Nerligruppen AS
Skårersletta 45, 1473 Lørenskog
E-mail:   lasse@sesons.no
Telefon:   +47 970 22 771

Snø på balkonger

Balkongene i 4. og 5. etasje har ikke tak over seg og det er beboers ansvar å holde disse fri for snø (ved smelting kan vannskader forekomme). Tenk HMS og ha en person på bakken som kan sjekke at ingen får snøen du måker i hodet.

Ventilasjonssystem og kjøkkenhetter

Alle leiligheter har en VillaVent kjøkkenhette som suger luft fra kjøkken og bad. Tilluft kommer fra ventiler i yttervegg over vinduene i stua/soverom. Denne vifta skal alltid stå på, for å sørge for balanse i ventilasjonen i hele bygget. Dersom du skal bytte vifte må du kontakte styret for å sjekke opp hvilken type som er godkjent.

Ventilasjonssystem/ motor i leilighetene er i dag Villavent TSL 2 duo. Denne får du ikke tak i ikke lenger, men du kan erstatte den med Flexit USV.

Kjøkkenhettene i leilighetene er i dag Villavent 393-16/2.
Styret legger ingen begrensning på hvilke merke eller produkt på ventilasjonssystem eller hette blir byttet ut med. Det er imidlertid viktig at bytte eller erstatning av system er tilpasset eksisterende sentralsystem. Husk at det er viktig at både bad og kjøkken blir ventilert. Leverandøren vi har avtale med leverer hetter i både hvit og stål.

Utskifting av viften skal kun utføres av faglært elektriker eller ventilasjonsfirma, se kontaktinfo lenger ned på denne siden,  og vi har avtale med følgende leverandør for anskaffelse av ny ventilasjonsmotor og -hette:

West-RensWestRens
Gunnar Westlie 
Tlf: 929 88 929
post@west-rens.no

Tilbud med priser fra West-Rens pr. 25.11.2020

Arbeid med ventilasjon ekskl. mva. kr. 750,00 pr. time (2 montører jobber, pris pr. person)

Produkter nedenfor med priser inkl. mva. 

1. 09330 Flexit USV skapvifte senter
kr. 3 825,00 inkl. mva.
Skjermbilde 2020-11-26 kl. 17.54.05

2. 13598 Flexit Brasserie-S, rustfritt stål, for sentralavtrekk (midtstilt stuss)     
kr. 5 425,00 inkl. mva.
Skjermbilde 2020-11-26 kl. 17.54.26

3. 13597 Flexit Brasserie-S, hvit, for sentralavtrekk (midtstilt stuss)
kr. 3 937,50 inkl. mva.
Skjermbilde 2020-11-26 kl. 17.54.46

4. 13650 Flexfit Tradition-S Slimline-modell for sentralavtrekk
kr. 8 137,50 inkl. mva.
Skjermbilde 2020-11-26 kl. 17.54.15

Reparasjon, vedlikehold og dugnad

Vi har alle et ansvar for å melde fra til styret dersom det er noe som er ødelagt eller må utbedres. Alle er tjent med et godt vedlikeholdt bygg. f.eks.: lyspærer som mangler/ødelagt, heisstans, feil med dørmekanisme, feil med garasjeport etc.
Send en mail til styret på e-post: styret.lunden20@gmail.com. Er det akutt, f.eks vannlekkasje, ring styret med en gang og gjør nødvendige tiltak for å begrense eventuelle skader. Vi har dugnad hver vår, helst før 17. mai. Har du tips til hva som bør gjøres, si gjerne i fra på forhånd til styret.

Vedlikehold, salg og oppussing av egen leilighet

I henhold til Eierseksjonsloven § 32. Seksjonseierens plikt til å vedlikeholde bruksenheten skal Seksjonseieren vedlikeholde bruksenheten slik at skader på fellesarealene og andre bruksenheter forebygges, og slik at de øvrige seksjonseierne slipper ulemper. Seksjonseieren skal rense sluk og holde avløpsrør åpne frem til fellesledningen. Dette gjelder også sluk på balkong eller lignende som ligger til bruksenheten. Styret minner om ekstra forsiktighet ved rens av sluk og avløpsrør på kjøkken slik at avløpsrøret ikke flyttes ut av posisjon. Dette kan forårsake skader andre steder i bygget. Sjekk at avløpsrør er godt satt inn veggen. Ikke bruk verktøy eller stor makt til denne jobben.

Har du behov for rørlegger, elektriker, snekker eller en vaktmester? Vi har avtaler med flere fagfolk som kjenner bygget og gjerne tar på seg oppdrag for seksjonseiere.

Sliping av parkett

Dersom du ønsker å slipe og lakke parketten i leiligheten har vi avtale med følgende leverandør:

Ekko parkettsliperi
Daglig leder:
Perparim Kuka
Telefon: 922 38 213
ekkoparkettsliperi@hotmail.com
www.ekkoparkettsliperi.no

Elektriker

Sameiet har inngått avtale med El Kraft Elektro med en svært gunstig pris som beboere kan bestille til å utføre oppdrag i egen seksjon.
Fastpris pr. time: 699,- ekskl. mva + materiell
Det tilkommer ikke noen kostnad for oppmøte, servicebil eller kjøring.

El Kraft Elektro AS

Kontaktperson: Tony Martines
Telefon: 994 09 050
E-post: post@elkraftelektro.no

Rørlegger

Sameiet har inngått avtale med Allsidige VVS med en svært gunstig pris som beboere kan bestille til å utføre oppdrag i egen seksjon.
Ta kontakt med leverandør for tilbud.

Allsidige VVS

Kontaktperson: Bjørn Judre
Telefon: 909 10 079
E-post: bjorn@allsidigevvs.no

Innglassing av balkonger

Eierseksjonssameiet Lunden 20 har fått innvilget søknad til Oslo Kommune om å igangsette innglassing av balkonger, denne er gyldig i 3 år fra siste montering.

Vi har også inngått en prisgunstig avtale med Christiania Balkonginnglassing gjeldende fra november 2020. Hver seksjonseier har mulighet om å innglasse sin balkong. Seksjonseier dekker hele kostnaden ved eventuell innglassing.

CB balkong

Balkong 2
Bildene er hentet fra https://cbglass.no/bilder/

Se også flere bilder og informasjon på hjemmesiden til Christiania Balkonginnglassing.

Fordeler med innglassing
Verdiøkning på leiligheten
– Den indre fasaden, altså fasaden bak innglassing sin levetid vil bli doblet. Dette vil være en kostnadsbesparelse for Sameiet.
– På fine dager får man balkongen så å si helt åpen
– Støy dempes med ca. 50%.
– Utvidet balkongsesong med betraktelig økt komfort. Du vil nå ha 9-11 måneder samt sene kvelder på balkong
– CE godkjent
– Energisparing
– Utemøbler kan stå ute hele året
– Puter samt møbler kan ligge på balkongen hele sommeren fritt fra pollenstøv og trafikkfilm

Ønsker du å innglasse din(e) balkong(er) eller har spørsmål angående pris, montering etc. ta direkte kontakt med vår kontaktperson:

Christoffer N. JohansenCBglass_icons
E-post: christoffer@cbglass.no
Mobil: 477 68 446

Megler

Skal du selge leilighet i Lunden 20? Ta kontakt med Ingerid. Hun har nylig solgt mange leiligheter i Lunden 20, er veldig godt kjent med både nærområdet og Lunden Hageby og hun holder til på Privatmegleren Primera Linderud Senter.

Ingerid Gude

Ingerid Gude
Eiendomsmegler/Partner/Salgsleder
Tlf: 473 11 325

Privatmeglerern Linderud

 

 

Forsikring

Bygget er forsikret hos Tryg forsikring. Ta kontakt med styret om det er behov for ytterligere informasjon.

Helse, miljø og sikkerhet

Vi jobber for at Lunden 20 skal være et trygt sted og bo,
og vi ønsker at dere som beboere holder dere oppdatert på både husordensregler, HMS – prosedyrer og melder fra dersom dere observerer avvik. Vi har også en HMS-perm med prosedyrer som følges.

Meld fra om avvik her

Vedtekter og husordensregler

Vi ønsker et godt og trygt bomiljø i Lunden 20. Vi minner om at det skal være nattero fra klokken 23:00 til 07:00 på hverdager, og på søndager og offentlige høytidsdager frem til klokken 10:00. Ellers må alle beboere gjøre seg kjent med våre husordensregler og vedtekter, de kan lastes ned ved å klikke på linkene under:

Protokoller